Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Gert-Jan Segers (11-12-2012)

11-12-2012

'Religie veroorzaakt stress in Nederland, bij geloven en niet-gelovigen. Hoe komt dat? En vooral: hoe komen we van die stress af?'. Dit vragen de makers van de website religiestress.nl zich openlijk af. Ze bedachten de religiestresstest om te kijken hoe het individu in het dagelijks leven om gaat met onderwerpen als abortus, prediken, hoofddoekjes en ritueel slachten.

Initiatiefnemers
Religiestress.nl is een initiatief van katholiek en mediawetenschapper Eric van den Berg, theoloog Tom Mikkers en cultuurtheoloog Frank G. Bosmanen. Mikkers is de bedenker van de term 'religiestress' waarover hij schreef in zijn onlangs verschenen boek Religiestress. Hoe je te bevrijden van deze eigentijdse kwelgeest.

Is het waar dat we het uitsluiten van vrouwen binnen de SGP niet meer kunnen verkroppen? Is het geluid van de kerktoren op de zondag niet meer aan te horen? Waarom bezorgen kwesties als weigerambtenaren ons kopzorgen? Is er sprake van religiestress in ons land en wat is het eigenlijk? Daarover en meer praten Jeroen Pauw en Paul Witteman vanavond met ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.  

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.